Tuesday, 11 December 2012

READY MADE CURTAIN

PROMOSI AKHIR TAHUN. DAPATKAN SEGERA!
FRENCH PLEAT (JAHIT LURUS)
Terdapat 3 corak & warna pilihan yang menarik. Harga RM75 sahaja termasuk pos & pengikat langsir.. Berikan nama, alamat, no tel, kod item & jumlah unit untuk tempahan sama ada melalui e-mail ataupun sms. Cepat! Sementara stok masih ada! (^-^)









Kod: PY001
Warna: Kuning susu
Harga: RM75 (termasuk pos) + pengikat langsir






Kod: PM002
Warna: Merah hati (Maroon)
Harga : RM75 (termasuk pos) + pengikat langsir






Kod: PC003
Warna: Coklat (Cocoa)
Harga : RM75 (termasuk pos) + pengikat langsir

Tuesday, 30 October 2012

Online Order Form

Please tick one: New customer
Existence customer
Name:
No HP:
Valid Email Address:
Delivery address(home/office) with poscode ** Make sure you/someone will pick up the parcel
Item Code, Size & Quantity:
Alternative code(s)? **In-case your order already out of stock
Pay to:
Are you agreed with the terms & condition? 1) Saya betul-betul pembeli yang serius dan bukan back out buyer. Confirm to buy & pay once I filled this order form. 2) Items sold are not refundable (except for certain cases). 3) Riz Kelip Kelip has no responsibility on lost/late items during delivery. Yes,I agree
No,I didn`t agree

Get your own free form like this one.

Saturday, 27 October 2012

Tempahan Labuci Hijab 002

Saya mengambil tempahan jahitan labuci/manik pada hijab atau tudung anda seperti dalam gambar. Harga upah adalah RM40 per meter. Saya juga ada menjual tudung muslimah sais L / XL beserta labuci dengan harga RMM100 sahaja. Jenis material hijab adalah cotton t-shirt dengan soft awning. Sila email ke (norrizana@gmail.com) atau Fb: Riz Kelip Kelip.

Deco Cushion 001

Prize at only RM60.00 per pairs (excluding delivery). Size approximately 15-16 inches. You can order now. You're able to choose any of your favourite combination colors. Please email at (norrizana@gmail.com)

Friday, 7 September 2012

Beads, sequin & pearl beads



Tempahan jahitan manik untuk sepasang lengan seperti contoh-contoh kat atas hanya 45 hinggit (RM45).

Tuesday, 28 August 2012

3rd Batch Clothes for Hari Raya..

Taqabbala Allahu minna wa minkum. Salam Eid mubarak. Alhamdulillah.. kesemua tempahan yang perlu diselesaikan sebelum Hari Raya telahpun sampai ke tangan customer. Semoga kalian berpuas hati. Jika ada sebarang komen dan cadangan, bolehlah beritahu saya ok!
 
Jahitan manik yang simple atas permintaan pelanggan..
 

Tuesday, 7 August 2012

The making of... curtain

Operasi menyiapkan jahitan langsir customer...
 Dah siap..
 Sedia untuk dipungut/ collection...

Curtain oh curtain..

Tempahlah mana-mana curtain style untuk rumah anda.. Langsir adalah pencetus seri ruang kediaman...
 
 EYELET
 FRENCH PLEAT
 PENCIL PLEAT
 PELMET
 PELMET
 ROMAN BLIND
 ROMAN BLIND

Yea yea Raya!... ^-^

Ramadan Kareem... Selamat menjalani ibadah puasa dan ibadat-ibadah lain di sepanjang bulan puasa dan bulan-bulan seterusnya insya Allah... Menjelang Hari Raya Aidilfitri juga saya mengucapkan kepada semua SELAMAT HARI RAYA.. Maaf jua dipinta..

Berikut adalah di antara hasil-hasil kerja tangan saya.. ^-^
Jubah moden si kecil RM30.00

Baju-baju yang siap untuk collection. 2nd batch.. 


Saturday, 7 July 2012

Sebahagian Tempahan Langsir dan Pakaian ~ 7/7/2012

Nampaknya Ramadhan dah hampir tiba. Tak sampai setengah bulan saja lagi. Seronoknya! Harap tak malas untuk lakukan ibadah sebanyak-banyaknya nanti (^-^).. Maaf kawan-kawan, tempahan baju untuk Hari Raya dah pun ditutup. Takut tak sempat + nak exam + nak spend masa tuk bulan Ramadhan yang mulia! Walau bagaimanapun, tempahan untuk jahitan manik masih lagi diterima sehingga satu tarikh yang akan diberitau nanti.. Terima kasih semua
Tempahan langsir untuk sebuah rumah banglow. Termasuk 1 sliding door, 15 unit tingkap dan 4 pintu.
Fabrik berasal dari Spain (dibeli di KL saja..) jenis poliester 46% dan Algodon 54% (tak pasti jenis kain ni.. tak pernah dengar sblm ni).

Sebahagian tempahan yang siap sepenuhnya dan juga separa siap hehehe.. Belom sempat klim lagi.. Banyak lagi the next batch yang perlu dijahit. Yakin boleh!

Gambar yang sama..

 dan ini juga...

Wednesday, 13 June 2012

Tempahan Aidilfitri

Tempahan Langsir, Manik Labuci dan Pakaian Wanita sempena Hari Raya Aidilfitri masih dibuka dan diterima sehingga 5 Julai 2012... Harap maklum

Sunday, 18 March 2012

Wedding Dress



Lama dah tak update blog.. Bz sokmo. Baru-baru ni sy telah menyiapkan dua helai tempahan jahitan manik untuk pakaian pengantin. Hasilnya, boleh tahanlah... Korang jer yang boleh menilai. Baju lace putih tu saya ambil masa 2 minggu dan baju orange selama 3 minggu serentak (lambat sbb sibuk jahit tempahan baju dan study hehehe...)

 
Harga sebenar untuk jahitan manik bagi sepasang baju iaitu lengan, badan - leher dan bawah badan serta kain adalah dianggarkan RM200-300. Tapi ia bergantung kepada permintaan pelanggan. Sekiranya budget pelanggan dikurangkan, maka jahitan manik akan diselaraskan mengikut harga. Contohnya seperti orange wedding dress ni.. harganya hanya RM130